•  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Moeder & en Kindcentrum

Project details

Opdrachtgever: Bravis Ziekenhuis Bergen op Zoom

Bergh Bouwsystemen ontwikkelde in Bergen op Zoom een Moeder- en Kindcentrum + Centrum voor Geriatrische Revalidatie Zorg voor Bravis Ziekenhuis. Het complex (5.800 m2) staat letterlijk bovenop de spoedeisende hulp en de huisartsenpost. Een luchtbrug zorgt voor een directe verbinding naar de operatiekamers.

De beste zorg voor moeder en kind

Een geboorte is een bijzondere en ingrijpende gebeurtenis. In het luxe en moderne centrum is alle nodige zorg voorhanden. Zo is 24 uur per dag en 7 dagen in de week een specialistisch team aanwezig zodat iedere (toekomstige) moeder op een veilige en prettige manier kan bevallen. Het Moeder & Kindcentrum is voorzien van luxe, comfortabele en huiselijke beval-, kraam- en couveusesuites. Bevallen in een bevalbad behoort ook tot de mogelijkheden.

Bezoek ook eens de website van het Bravis Moeder & Kindcentrum voor meer informatie.

Nauwe samenwerking voor Geriatrische Revalidatie Zorg

De bovenste etage van het Moeder & Kindcentrum heeft een invulling gekregen voor Geriatrische Revalidatie Zorg, waar stichting tanteLouise-Vivensis haar diensten verleent. Revalideren kan namelijk extra lastig zijn als men op leeftijd is. Doordat men ouder wordt, neemt de vitaliteit af en wordt men kwetsbaarder. Wanneer een persoon op leeftijd na een ziekenhuisopname nog niet fit genoeg is om naar huis te gaan en behoefte heeft aan revalidatie met begeleiding waarin meerdere soorten zorg worden gecombineerd, komt men revalideren in het centrum voor Geriatrische Revalidatie Zorg (GRZ) van tanteLouise-Vivensis. De nauwe samenwerking tussen het ziekenhuis en de revalidatieafdeling verkleint de fysieke, maar vooral ook de vakinhoudelijke afstand tussen medisch specialistische behandeling en Geriatrische Revalidatiezorg. Dit verkort de revalidatieduur waardoor men snel naar de eigen vertrouwde thuisomgeving kan terugkeren.

 

Referenties

Referentie Patrick van Dijk

Moeder- en Kindcentrum

Naam: Patrick van Dijk
Relatie tot project: Gebruiker

Als verpleegkundige ben ik nauw betrokken bij alle veranderingen. Ik bewaak samen met mijn collega’s dat we goed kunnen blijven werken. Wat is er nodig om 24 uur per dag zorg te verlenen? Zuurstof, perslucht, computers. Het moet het altijd doen, zeker op de eerste hulp. De mensen van Bergh Bouwsystemen zijn altijd bereikbaar en goed benaderbaar. Samen overleggen we over de beste oplossingen, bijvoorbeeld als een bepaalde ruimte tijdelijk niet beschikbaar is. Nu de grootste overlast achter de rug is, kijk ik uit naar het eindresultaat.