•  
  •  
  •  
  •  
  •  

Nieuwbouw kantoor Tronox

Project details

Opdrachtgever: Tronox

Bergh Bouwsystemen heeft opdracht gekregen het nieuwe kantoorgebouw voor Tronox te realiseren.
Wij zijn onlangs gestart met de eerste productievoorbereidingen van de bouw van het nieuwe kantoor in de Botlek Rotterdam. Het betreft een turnkey opdracht.

Het project

De nieuwbouw bestaat uit voornamelijk kantoorruimtes, vergaderruimtes, kleedruimte en een ontspanningsruimte. Op dit moment zit het personeel van Tronox verspreid over een aantal (tijdelijke) kantoorgebouwen die op het Tronox-terrein staan. Met het nieuwe kantoor moet daar een einde aan komen. Verschillende afdelingen maar ook ondersteunende diensten verhuizen naar het nieuwe kantoor. Er is plaats voor ruim 110 werknemers op de nieuwe locatie, waarmee ook wordt geanticipeerd op de overname van The National Titanium Dioxide Company Limited, bekend onder de naam Cristal.

Conceptmatige nieuwbouw

Het nieuwe kantoor wordt gerealiseerd met behulp van ons prefab bouwconcept VOXS. Met de daadwerkelijke bouw wordt na de zomervakantie begonnen. Het nieuwe kantoor wordt naar verwachting eind 2019 opgeleverd en begin 2020 in gebruik genomen.

Over Tronox

Tronox is een verticaal geïntegreerd mijnbouw- en anorganisch chemisch bedrijf. Het bedrijf ontgint en verwerkt titaniumerts, zirkoon en andere mineralen en produceert titaandioxidepigmenten die helderheid en duurzaamheid toevoegen aan verven, kunststoffen, papier en andere alledaagse producten. Tronox exploiteert mijnen en minerale verwerkingsfabrieken in Zuid-Afrika en Australië, en fabrieken voor pigmentproductie in de Verenigde Staten, Nederland en Australië. Tronox is de enige producent van TiO2-pigment in Nederland. Meer hierover vind je op Tronox.com